Ut på spåret!

Idag fick vi för första gången titta på ett riktigt spår och riktiga lok. Det var lite trevligt att få tillämpa kunskaperna i att vistas i spår som vi skrev prov i igår. Riktigt hela klassen blev det förresten inte som fick titta på spår, en del får vänta ända tills imorgon. Vissa av oss fick även för första gången testa att köra lok, en Rc2 från Green Cargo.
Vår lärare Robert visade runt oss vid lokstallet och förklarade funktionen på diverse saker som dvärgsignaler, dubbla korsningsväxlar och Bethlehemsväxlar. Även mysterietmed S-räl och I-räl visades hur det såg ut i verkligheten.
image1
För de flesta var det den första kontakten med det som för en del av oss kommer vara vardag om något år. Claes fick den stora äran att vara den första i vår grupp att testa att köra lok, någon fördel var han ju tvungen att ha på sin födelsedag.
image2 
Det lär ju knappast vara sista gången vi kommer i kontakt med Rc eftersom det än så länge är väldigt ohotat som den vanligaste loktypen i Sverige. Imorgon skriver KY 9 sitt slutprov och är sedan klara med sin utbildning. Det betyder att vi i KY 11 kommer att ha skolan för oss själva under två veckor tills KY 10 kommer tillbaka från sin LIA.

Kommentarer
Postat av: KY9

SOMLIGA HAR ETT ÅR KVAR!!!!

2008-05-09 @ 16:28:27
Postat av: Ilona

haha ska försöka :P

2008-05-14 @ 17:45:18
URL: http://ilonavonstryk.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0